Ви тут:
Суспільство Україна 

Майже 5 млрд грн монетизованих субсидій виплатила Укрпошта

АТ «Укрпошта» у березні, квітні і травні виплатила 4,8 млрд грн монетизованих субсидій на оплату комунальних послуг пенсіонерам, які отримують пенсію через поштові відділення. В компанії виплати отримали понад 1 млн пенсіонерів.

Середня сума виплачених субсидій за березень-травень становила на рівні 1 500 грн. Максимальний середній розмір монетизованих субсидій у березні склав 9 273 грн, у квітні – 11 062 грн, у травні – 9 326 грн.

«Укрпошта чітко виконала свої обов’язки і поставлені задачі в рамках пілотного проекту: субсидії були виплачені та доставлені у визначені терміни; розгалужена мережа компанії дозволила виплатити кошти пенсіонерам, доставити готівку до будинку чи квартири, віддати «у руки» отримувачам, і, що важливо, прийняти комунальні платежі, убезпечивши тим самим від накопичування боргів. На сьогодні наші послуги вкрай необхідні мешканцям невеликих сіл та містечок, де відсутні не тільки офіси банків, а й банкомати. Тобто фактично їх потребують 17 млн українських громадян», – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Найбільша сума виплачених коштів зафіксована у м. Києві та Київській області – понад 504 млн грн для майже 117 тисяч пенсіонерів, Харківській – більше як 392,1 млн грн для понад 85 тисяч пенсіонерів, Львівській областях – понад 296,6 млн грн для понад 66 тисяч пенсіонерів.

Як раніше повідомлялося, пенсіонери отримують субсидії готівкою через листонош у день одержання пенсії і можуть вчасно сплатити за комунальні послуги, використавши субсидію. Для інформування про нарахування субсидії та механізм виплати Укрпошта доставила кожному отримувачу (близько 4 млн громадян) персональне повідомлення. Щомісяця одержувачі субсидій отримуватимуть кошти за попередній календарний місяць.

Перейти до вмісту