Ви тут:
Суспільство Україна 

Культурне життя громад виходить на новий рівень, – Володимир Гройсман

Культурне життя громад і невеликих населених пунктів виходить на новий рівень – завдяки державним програмам фінансової підтримки та децентралізації, яка несе нові можливості і нову якість управління територіями.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з учасниками конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження». Проект започатковано минулого року. Він фінансується з державного бюджету, а його мета – підтримка культурних ідей у невеликих населених пунктах та об’єднаних територіальних громадах. Рік тому на конкурс було подано 167 ініціатив, з яких 8 стали переможцями. Цього року кількість ідей номінантів сягла вже 182, а кількість переможців – 74. Загальний обсяг фінансування цих культурних пропозицій складе 41,3 млн грн. Рекордсменами за кількістю переможців стали Одеська та Львівська області – там буде реалізовано по 8 культурних проектів. В ТОП-п’ятірці активних культурних регіонів також Вінниччина, Хмельниччина та Івано-Франківщина.

Звертаючись до учасників зустрічі, а вона відбулася на території експозиції «Поділля» Національного музею архітектури та побуту України, Глава Уряду сказав, що ініціатива культурного відродження громад заслуговує підтримки і заохочення.

«Ті проекти, які ви подаєте – починали з 8 проектів, а сьогодні їх – 74. Це сотні ініціатив. Це і є справжнє життя, яке ви наповнюєте змістом. Це підтримка величі українського народу. Дякую, що ви небайдужі, що ви вносите ідеї і боретеся за них», – сказав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що серед переможців й два проекти з Полтавщини.

Перейти до вмісту