Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчужанам не рекомендують купатися в річках Дніпро та Сухий Кагамлик

За результатами останнього дослідження, показники мікробіологічної забрудненості води річкової (річка Дніпро) пляжу «Центральний» та  води річкової (річка Сухий Кагамлик) пляжу в районі парку «Кагамлицький»  не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Індекс лактозо позитивної кишкової палички (ЛКП) пляжу «Центральний» на початку (район кафе «Ахтамар») та наприкінці пляжу (район колишнього кафе «Арарат») становить 2 100 000 (при нормативному показнику не більше 10 000). На пляжі в районі парку «Кагамлицький» 370 000 (при нормативному показнику не більше 5 000), повідомляють у Кременчуцькій міській раді.

 Вищевказані індекси свідчать про загальну бактеріологічну забрудненість водойм. Фахівці звертають увагу відпочивальників, що при потраплянні в шлунково-кишковий тракт людини лактозо позитивна кишкова паличка може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

З метою недопущення виникнення та розповсюдження  інфекційних захворювань під час відпочинку, вони рекомендують городянам і гостям міста обмежитися від купання на пляжі «Центральний» (річка Дніпро) та на пляжі в районі парку «Кагамлицький» (річка Сухий Кагамлик).

Читайте також: Пляжі Полтавщини, на яких не можна купатись

Перейти до вмісту