Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Кременчуцький ЦНАП — один з небагатьох в Україні, де можна отримати водійське посвідчення

15 липня, під час апаратної наради, про організацію ефективного надання адміністративних послуг на регіональному рівні розповіла директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

На сьогодні в області створені та функціонують 40 ЦНАП: 24 – при райдержадміністраціях; 6 – при міськвиконкомах міст обласного значення; 10 – в ОТГ”, – повідомила Інна Іщенко.

В 2019 році в області у Миргороді створено перший міськрайонний ЦНАП шляхом підписання Меморандуму про співпрацю у сфері надання адміністративних послуг між Миргородською міською радою та Миргородською райдержадміністрацією та ліквідацією останнього.

З метою надання якісних адміністративних послуг ЦНАП нашої області активно користуються підтримкою держави та ряду міжнародних програм. Завдяки якій в рамках 12 громад нашої області пройшли відбір у 1-3 раундах Програми «U-LEAD з Європою» на отримання допомоги на модернізацію та створення ЦНАП: Білоцерківська, Великобагачанська, Гребінківська, Малоперещепинська, Новознам’янська, Новосанжарська, Омельницька, Опішнянська, Піщанська, Пирятинська, Петрівсько-Роменська ОТГ та місто Миргород. На 4 раунд Програми від Полтавської області подано 9 заявок, визначення переможців відбудеться 31 липня 2019 року”, – додала Інна Сергіївна.

Омельницька ОТГ облаштовує свій ЦНАП за допомогою німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Реформа управління на сході України». Піщанська ОТГ є учасником пілотного проекту із створення сучасних ЦНАП, у тому числі з надання послуг соціального характеру, у форматі «Прозорий офіс», який реалізується Мінсоцполітики разом із Світовим банком.

Завдяки коштам ДФРР в 2018 році було завершено будівництво сучасного ЦНАП у Кременчуці, який на зараз є взірцем з надання адміністративних послуг та еталоном, на який рівняються не лише ЦНАП нашої області, а й усієї України. Центр надає найсучасніші види послуг, такі як оформлення, зняття біометричних даних та видачі паспорта у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, для обслуговування мешканців за місцем проживання має автономне цифрове обладнання – мобільний офіс. Також цей ЦНАП є одним з небагатьох в Україні, який видає посвідчення водія”, – наголосила Інна Іщенко.

Зростає щорічно як кількість послуг, що надають ЦНАП області (на 38,0%), так і кількість кваліфікованих адміністраторів (на 43,0%). У І півріччі 2019 року мешканці області отримали 441,6 тис. послуг, що у 1,6 рази більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

На наприкінці 2018 року мешканці області могли отримати не більше 15 е-послуг, то на даний час – це 113 е-послуг в 17 ЦНАП.

За ініціативи Департаменту з метою підтримки, розвитку ЦНАП області, а також сприяння покращенню надання адміністративних послуг вже другий рік поспіль проходять конкурси «Кращий адміністратор» та «Кращий Центр надання адміністративних послуг». Цьогоріч за результатами конкурсного відбору серед учасників в номінації «Кращий ЦНАП» було визначено 9 переможців, в номінації «Кращий адміністратор»6 переможців, які отримали пам’ятні відзнаки”, – зазначила Інна Сергіївна.

Надання адміністративних послуг громадянам — це один з пріоритетних напрямків розвитку області. Тому головам ОТГ необхідно звернути увагу не на доступність, а на “універсальний простір”. Необхідно зробити ЦНАП так, щоб він слугував довгі роки і згодом не довелося його було переробляти”, – зазначив т.в.о. голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

Перейти до вмісту