Ви тут:
Спорт Суспільство 

Історичне досягнення: вперше представниця України пробилася до півфіналу Вімблдону

Еліна Світоліна з п’ятої спроби подолала чвертьфінальний бар’єр турнірів серії Grand Slam.

Як повідомляє сайт змагань, 24-річна українка в матчі 1/4 фіналу здолала Кароліну Мухова з Чехії (№68 WTA) і встановила національне досягнення. Раніше жодна з українок не грала у півфіналах турнірів Grand Slam.

«Приголомшливі емоції. Це буде мій перший півфінал на турнірах Великого Шолома, я насправді не очікувала, що це трапиться саме на Вімблдоні. Звичайно, я в великому передчутті і вже чекаю свій півфінальний матч », – цитує Еліну Btu.org.ua.

Вімблдонський турнір або Вімблдонський чемпіонат (англ. Wimbledon Championships), також просто «Вімблдон», — найстаріший двотижневий турнір великого тенісу, який відбувається щорічно в кінці червня — на початку липня на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу й крокету в Лондоні, Англія. Турнір третій з початку року турнір Великого шолома після Australian Open та Roland Garros і єдиний, що проводиться на кортах із трав’яним покриттям.

У Вімблдонському турнірі водночас розігруються звання чемпіонів у одиночному й парному розрядах серед чоловіків і жінок та міксті (чоловік і жінка в одній команді), а також проводяться змагання серед юніорів (окрім мікстів). Додатково проходять турніри у старших вікових категоріях: парні чоловічі для гравців від 35, та від 45 років і парні жіночі від 35 та від 45 років.

Перейти до вмісту