Ви тут:
Суспільство Україна 

Апеляційний суд визнав незаконними тарифи на газ за останні 2,5 року

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвержив рішення Окружного адміністративного суду, який визнав необґрунтованими та незаконними тарифи на газ, що діяли в країні останні 2,5 року.

Відповідне рішення було ухвалене апеляційним адмінсудом 8 липня 2019 року, передає Еспресо.

8 липня Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Кабінету міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Публічного акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”, Щербань Тамари Миколаївни, залишивши без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 04.03.2019. Таким чином, ціна на газ, яка діяла 2,5 року відповідно до постанови КМУ №315, визнана незаконною.

Основним аргументом протиправності зазначеної постанови для суду стала необґрунтованість та незаконність тарифів на газ.

На додачу, суд у своєму рішенні встановив порушення процедури прийняття зазначеної постанови.

“Суд у своєму рішенні зазначив, що постанова є нечинною з моменту її прийняття, що дає можливість суб’єкту даних правовідносин звернутися до компетентних органів або суду з вимогою про перерахунок тарифу, встановленого рішенням, яке в подальшому визнано нечинним, за весь час його дії”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту