Ви тут:
Полтавщина Р Суспільство 

Агрофірма «Подоляка» забезпечила технікою школу і оновила ґанки дитячого садочка у Великій Рудці

Господарство близько 17 років цілорічно постачає в навчальні заклади села Диканського району молоко агрофірми. В оздоровчий період — допомагає продуктами власного виробництва. За останні роки закупило техніку для класів, зробило школу енергоефективнішою, і допомогла з ремонтом дошкільному закладу.

Агрофірма підтримує Великорудківський дошкільний навчальний заклад «Калинонька» харчами і ремонтом. 

Освітній заклад знаходиться на державному забезпеченні — допомогу надає місцева сільська рада. Державних коштів не завжди вистачає і адміністрація садка звертається до людей та організацій, які працюють на території сільради, зокрема до агрофірми.

— Наразі в садочку виховують 25 дітей з різних за рівнем забезпечення родин. Серед них є і не працевлаштовані батьки, малозабезпечені та багатодітні сім’ї. Агрофірма завжди погоджується підтримати і заклад, і дітей, — розповіла завідувачка дошкільного навчального закладу Тамара Задорожня.

Цілорічно господарство надає спонсорську допомогу молоком — по 50 л щомісяця. Під час оздоровчого періоду підприємство здешевлює харчодень —  надає власні цукор, борошно й олію.

Нещодавно надали будівельну бригаду для ремонту ґанків, що були в аварійному становищі. Робітники зробили паркувальні місця для велосипедів, покриття і провели водовідвід.

— На кожне свято діти і педколектив отримують солодкі подарунки. І нам, і дітям приємно — про нас пам’ятають, — додала Тамара Задорожня. — Ми сподіваємося і на подальшу співпрацю.

Підприємство забезпечило учнів Великорудківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів технікою та зробило приміщення енергозберігаючим.

Директорка школи Лариса Чорновол понад рік керує закладом, перед цим працювала заступником директора. Розповідає, що з 28 років вчительського стажу в цій школі, вже 17 — спостерігає оперативну допомогу закладу та постійне спонсорство агрофірми:

— Знаю проблеми і переваги школи, вони всі проходили через мене. Знаю, що в житті закладу найголовніше — мати дієву і повну підтримку, яку ми шкільним колективом відчуваємо від агрофірми «Подоляка».

За роки співпраці підприємство оновило спортивний інвентар і замінило двері та вікна у всіх класах для збереження тепла. Спонсорує паливно-мастильні матеріали для підвезення дітей на спортивні змагання, районні олімпіади і на театральні й циркові вистави. 

— Українська письменниця Марія Матіос наголошує на існуванні трьох царств — царство Святості, царство Тори і царство Корони. Над ними всіма — царство Доброго імені — воно в мене асоціюється з агрофірмою «Подоляка», — додала Лариса Чорновол.

Минулого року першокласники отримали ноутбук і вісім планшетів з програмним забезпеченням. Щороку господарство надає школярам подарунки на кожне свято, а також відвідує виступи учнів закладу. Цього року тут навчається 71 учень.

Прес-служба агрофірми Подоляка

Перейти до вмісту