Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

5 липня на Донбасі двох окупантів знищено та трьох поранено, – розвідка

5 липня збройні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню. З них 12 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок та стрілецької зброї.

Про це повідомили в прес-центрі штабу ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник 15 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил: два рази поблизу ВОДЯНОГО – з протитанкових гранатометів, снайперських гвинтівок та стрілецької зброї; двічі поряд БОГДАНІВКИ – з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;  неподалік НОВОТРОЇЦЬКОГО – з протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету;  околиці МИКОЛАЇВКИ – з великокаліберного кулемету; три рази в районі населеного пункту ШИРОКИНЕ – з мінометів калібру 120 мм, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; околиці МАР’ЇНКИ – з великокаліберного кулемету; поблизу НОВОСЕЛІВКИ ДРУГОЇ – з гранатометів різних систем; поряд КРАСНОГОРІВКИ – з великокаліберного кулемету; неподалік НОВОГНАТІВКИ – з протитанкового гранатомету; околиці ПАВЛОПІЛЯ – з автоматичного гранатомету; поблизу АВДІЇВКИ – з протитанкового гранатомету та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” позиції наших захисників були обстріляні 13 разів: чотири рази в районі населеного пункту КРИМСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу НОВОТОШКІВСЬКОГО – з гранатометів різних систем та великокаліберного кулемету; п’ять разів околиці НОВОЛУГАНСЬКОГО – з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї; поряд ЗОЛОТОГО-4 – з мінометів калібру 120 та 82 мм; неподалік ТРАВНЕВОГО – з міномету калібру 82 мм та автоматичного гранатомету; в районі населеного пункту СВІТЛОДАРСЬК – з міномету калібру 82 мм, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї.

“В результаті ворожих обстрілів два українських військовослужбовця отримали поранення, ще чотири – бойове травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям”, – повідомили в прес-центрі.. 

За даними розвідки 5 липня двох окупантів знищено та трьох поранено.

Від початку поточної доби ворог два рази обстріляв позиції Об’єднаних сил.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” ворог здійснив один обстріл позицій українських захисників: поблизу населеного пункту ШИРОКИНЕ – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” позиції наших захисників були обстріляні один раз: неподалік населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ – з міномету калібру 82 мм.

Перейти до вмісту