Ви тут:
Суспільство Україна 

З 1 липня підвищуємо заробітну плату працівникам, – Євген Кравцов

Заробітна плата працівників залізничної галузі з 1 липня 2019 року зросте на 10 % таке рішення прийняло правління АТ «Укрзалізниця» для вдосконалення оплати праці залізничників.

Про це своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов, пише Укрзалізниця.

«Практично 1,5 млрд грн виділяємо на підвищення заробітної платні залізничникам. Це рішення прийняли правлінням, і воно вступає в дію вже з 1 липня. На 10% підвищуємо оклади та часові тарифні ставки більше 250 тисячам робітникам», — повідомив керівник Укрзалізниці.

Євген Кравцов також наголосив, що зарплата менеджменту не буде збільшена:

«Одразу скажу: збільшення зарплатні не стосується керівництва (менеджменту компанії, керівників напрямів, виробничих підрозділів та їх заступників)».

В Укрзалізниці зауважують, що такий важливий крок дозволить не лише зберегти кваліфіковані кадри, а й повернути залізничників до десятки галузей економіки України, що лідирують за рівнем середньомісячної заробітної плати.

Середня заробітна плата залізничників у квітні складала 11 342 грн, що на 34 % більше рівня середніх зарплат у державі.

«Попри втрати значних обсягів перевезень через дії держави-агресора, збитки від пасажирських перевезень, податкові відрахування Укрзалізниця продовжує щороку інвестувати в оновлення компанії та виділяти кошти на підвищення зарплат працівників», — зазначив Євген Кравцов.

Так, з 2014 по 2018 рік зарплата залізничників загалом зросла в 2,5 разу, причому в 2017 році зростання було максимальне — 35%.

«До 2014 року такого стрімкого зростання заробітних плат у галузі не було. Наприклад, з 2010 року, ще до російської агресії, підвищення зарплат коливалося щороку від 5% до максимум 15%, але у ті часи були більш сприятливі економічні умови», — зазначив Євген Кравцов.

Він також додав, що фонд оплати праці Укрзалізниці щороку зростає. Так, якщо у 2017 році він становив 26 млрд грн, то у 2018 році — вже 33 млрд грн. На зарплату працівників торік Укрзалізниця спрямувала понад 42% валового доходу компанії, тоді як інші галузі зазвичай на оплату праці витрачають значно менше.

Керівник Укрзалізниці також додав, що рішення топ-менеджменту компанії щодо підвищення заробітної плати працівникам у 2019 році було детально опрацьовано та узгоджено з профспілкою залізничників та транспортних будівельників України.

Нагадаємо, за підсумками 2018 року Укрзалізниця зайняла 12 місце серед галузей економіки України за рівнем середньомісячної заробітної плати.

Перейти до вмісту