Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Якщо змінили місце реєстрації, міняти ID-картку не потрібно, – міграційна служба

На сьогодні законодавством передбачено поняття «змінна інформація». Це ті події, що стаються у вашому житті, і не є сталими.  Зокрема, до змінної інформації належить реєстрація або зняття з реєстрації місця проживання.

Змінну інформацію щодо нової реєстрації місця проживання можна додати на безконтактний електронний носій (БЕН) без потреби заміни документа, інформують в УДМС України у Полтавській області на своїй сторінці у Фейсбук.

“Внесення зазначеної змінної інформації до електронного носія здійснюється територіальними підрозділами міграційної служби та Центром надання адміністративних послуг під час особистого звернення особи на підставі довідок про реєстрацію або зняття з реєстрації під час редагування змінної інформації, для доступу до БЕН заявник повинен пам’ятати PIN 1, який було змінено під час процедури видачі ID-картки”, – йдеться у повідомленні.

Під час отримання паспорта особа, на ім’я якої оформлено паспорт, зобов’язана змінити початкові значення PIN1 /PUK1 та PIN2 /PUK2 власною комбінацією цифр (крім комбінації 0000 або 00000000) та вжити заходів щодо їх нерозголошення.

Важливо знати, що PUK – коди застосовуються для відновлення забутих або втрачених PIN – кодів. Тому PUK коди потрібно переписати на різні листки і зберігати окремо в безпечному місці.

До речі, за місцем реєстрації виготовити ID-картку буде потрібно лише один раз. Після цього можна вносити в неї змінну інформацію, чи проводити заміну цього документа у будь-якому міграційному підрозділі чи ЦНАПі України, не залежно від місця проживання.

Перейти до вмісту