Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як захистити шкіру від брудного повітря, – радять фахівці

Проживання у великому місті піддає нашу шкіру впливу шкідливих викидів. Саме для цього нам необхідно щодня до вечора випивати не менше 8 склянок води.

Багато світових мегаполісів страждають від сильного смогу, який вкрай негативно позначається на шкірі. Шкідливі викиди проникають в шкіру на клітинному рівні, прискорюють процеси старіння і роблячи саму шкіру млявою. Але існують певні правила, які дозволяють протистояти брудному повітрю і зберігати шкіру молодою тривалий час. По-перше, необхідно стежити за прогнозом шкідливих викидів, намагатися уникати походів на вулицю в ті періоди, коли рівень забруднення максимальний, повідомляє zdorovia.com.ua

По-друге, перед сном рекомендується проходити через глибоке очищення шкіри, що включає відлущувальні процедури за допомогою скрабів. Добре, якщо до складу очищувачів входять гліколева кислота і гліцерин, за допомогою яких можна видалити мертві клітини шкіри, очистити пори, провести зволоження і омолодження.

Обов’язково придбайте крем з антиоксидантами, що містять вітаміни C і D, які запобігають формуванню вільних радикалів. Не забувайте зволожувати шкіру, приймайте додаткові запобіжні заходи в тому випадку, якщо ви страждаєте від екземи. У сонячну погоду потрібно обов’язково використовувати сонцезахисний крем, а якщо рівень забруднення високий, намагайтеся використовувати мінімум косметики. Нарешті, обов’язково пийте багато води. До 8 години вечора у вашому організмі має виявитися не менше 8 склянок або двох літрів цієї рідини, випитої протягом дня.

Перейти до вмісту