Ви тут:
Комуналка субсидії Суспільство Україна 

Уряд встановив граничні тарифи на опалення та гарячу воду

Кабінет міністрів України встановив граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні уряду, передає Еспресо.TV

За його словами, уряд запровадить граничний рівень ціни 1 Гкал теплоенергії в системі централізованого опалення на рівні 1,4 тис. грн.

“.. Вести граничну ціну, яка є економічно-обґрунтованою для місцевих постачальників. Ця ціна пропонується на рівні 1400 гривень при наявності лічильника і 35,21 грн за квадратний метр за відсутності лічильника”, – сказав міністр.

“…чому в одних містах ціна тепла за гігакалорію 2000 грн, а в інших – 1300 грн? Ця різниця є необ’єктивною і неадекватною. ціна на газ і електроенергію в країні однакові, зарплати в галузі приблизно однакові, але тарифи різні”, – обурювався прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання.

Також прем’єр заявив, що НАК “Нафтогаз України” має продовжувати знижувати ціну на газ для населення

“Нам непросто обмежувати ціни на сам газ, і ми постійно працюємо, щоб ціни на газ в Україні були обмеженими. А в останні кілька місяців, внаслідок рішень уряду “Нафтогаз” почав знижувати ціну на газ, і думаю, що він має продовжувати так робити”, – зазначив Гройсман.

Перейти до вмісту