Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

У Зіньківському районі з’явиться друга об’єднана територіальна громада

У Зіньківському районі розпочався довгоочікуваний процес створення об’єднаної територіальної громади з центром в місті Зіньків. До цього часу райцентр був в числі кількох міст Полтавщини, де реформа децентралізації загальмувала.

Днями відбулися громадські слухання в селах Ступки та Довжик Проценківської сільської ради. Переважна більшість присутніх висловилася за об`єднання з Зіньківською громадою. Також підтримали ідею добровільного об’єднання мешканці Проценок. До цього за утворення Зіньківської ОТГ висловилися на громадських слуханнях в Новоселівці, Шилівці та Удовиченках, повідомляють у Полтавському ЦРМС.

Головними спікерами на заходах були Сергій Максименко, міський голова Зінькова, очільники місцевої райдержадміністрації та районної ради, представники народного депутата. Про основні переваги реформи, тренди та здобутки ОТГ Полтавщини доповідав Олександр Ісип, радник з децентралізації Полтавського ЦРМС. Про правові аспекти добровільного об’єднання громад учасники дізналися від Володимира Божка, радника з юридичних питань.

До цього часу в Зіньківському районі створена лише одна об’єднана територіальна громада – Опішнянська (перші вибори  відбулися в грудні 2018 року).

Довідково. Жодної ОТГ не створено в трьох районах(з двадцяти п’яти) Полтавщини – Диканському, Котелевському та Оржицькому.

Перейти до вмісту