Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві встановлять меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю Едуарду Зебіну

7 червня відбулось чергове засідання комісії з питань найменування та перейменування елементів міського середовища та інфраструктури, увічнення пам’яті осіб та подій під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Людмили Бойченко.

Комісія розглянула та одноголосно підтримала питання встановлення меморіальної дошки загиблому військовослужбовцю, добровольцю Едуарду Миколайовичу Зебіну. Дошку встановлять на будинку, де він проживав останні роки свого життя, повідомляють у міській раді.

Довідково. 30 листопада 2016 року в Авдіївці Донецької області під час мінометного обстрілу загинув Едуард Зебін, який народився у Дніпрі та довгий час мешкав у Полтаві, був активним учасником Майдану. Про це повідомив командир 1-ої Окремої штурмової роти Добровольчого Українського Корпусу “Правий сектор” Дмитро Коцюбайло.

“Сьогодні зранку, при влучанні ворожої міни загинув наш боєць і побратим друг “Фізик”, Зебін Едуард Миколайович, уродженець міста Дніпро. Друг “Фізик” вже тривалий час в складі 1 ОШР боронив Українську землю і відстоював територіальну цілісність країни. Вишколений боєць, який не зважаючи на втрати і всі негаразди не жаліючи себе тримав бій зі зброєю в руках. На жаль, Бог забирає до себе найкращих”, – написав Дмитро Коцюбайло.

Едуард мав позивний «Фізик». Він був у складі 1-ї ОШР ДУК «Правий сектор».

Перейти до вмісту