Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві відкрили відремонтовану ділянку дороги Київ-Харків

13 червня у Полтаві відкрили відремонтовану ділянку дороги М-03 Київ-Харків від перехресть із вулицями Європейська і Серьогіна. А  також пустили рух транспорту по новозбудованій смузі.

Про це повідомляє Департамент будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА на своїй сторінці у Фейсбук.

“Відновити перший відрізок полтавської ділянки траси Київ — Харків — done. А от зупинятися на цьому — ніякий не done. Відразу після відкриття і початку руху машин, закрили на реконструкцію другу смугу цього ж відрізка”, – йдеться у повідомленні.

Відкрити другу смугу ділянки дороги Київ-Харків в межах Полтави планують до вересня.

“Ну що, друзі, перший відремонтований відрізок полтавського ділянки М-03 відкрили. Скажу більше – по ньому вже пустили рух. Ви вже 10 разів чули про кілька шарів основи і георешітку. Тепер давайте пробувати як це – їздити по-людськи. Другу смугу цього відрізка цілком реально зробити до вересня. Але ми, як чекали, так і чекаємо співфінансування від міста. Упевнений, плани полтавської влади щодо такого важливого об’єкта помінятися просто не могли”, – написав на своїй сторінці у Фейсбук директор Департамент будівництва , містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

Як повідомляє Агентство місцевих доріг Полтавської області, після побудови зустрічної смуги відбудеться формування фінального шару асфальтобетону на всю ширину проїжджої частини.

Довідково: Ця ділянка дороги перебувала на балансі міста. Полтавська ОДА з початку 2018-го опікується лише місцевими дорогами, тому не мала права самостійно проводити роботи. Адміністрація отримала дозвіл від Управління ЖКГ міста для цього. Потім розробила проектну документацію та провела тендер для капітального ремонту цієї ділянки траси. Ця ділянка траси не ремонтувалась понад 7 років.

Перейти до вмісту