Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві пошкодили білборди двох політичних сил

18 червня в Полтаві ОПОРА зафіксувала зіпсовану зовнішню рекламну продукцію двох політичних сил – партії «Європейська солідарність» та «Опозиційна платформа «За життя». Білборди закидані чорною форбою.

У місті було зафіксовано пошкоджених чотири білборди партії «Європейська солідарність» – два борди на перехресті вулиць Великотирнівська та Ювілейна, по вулиці Сінна та біля центрального автовокзалу.

 

Ще один зіпсований білборд на користь «Опозиційної платформи «За життя» розташований поблизу вулиці Великотирнівська 39.

Жоден з пошкоджених бордів не містить вихідних даних.

Станом на 19 червня ЦВК не зареєструвала виборчі списки партій «Опозиційна платформа «За життя» та «Європейської солідарності».

«Так як виборчі списки цих партії ще не зареєстровані, то такі борди не можна наразі вважати агітацією. Проте, після реєстрації такі дії можуть бути розцінюватись як хуліганство. Окрім цього, після реєстрації друкована агітаційна продукція має містити вихідні дані», – зазначив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Полтавській області Костянтин Донченко.

Згідно з частиною 23статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Згідно з частиною 1 статті 70 Закону партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.

Перейти до вмісту