Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві обговорили проект регуляторного акту, який обмежує продаж алкоголю вночі

Громадські обговорення проекту регуляторного акту щодо встановлення обмежень продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових в м.Полтава тривали майже дві години. Участь в обговоренні соціально значущого питання взяли представники влади, громади та бізнесу.

Перш за все, громадськості повідомили, що процедура регуляторного акту дотримана в усіх частинах: проект був опублікований на сайті міської ради, були проведені круглі столи за участі підприємців, ця ініціатива розглядалася на депутатських комісіях, повідомляють у міській раді.

Відкриваючи обговорення, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна Юрченко зауважила:

– Всі ми розуміємо, наскільки питання важливе для майбутнього Полтави. Адже дія документу спрямована винятково на молодь. Ми чудово знаємо, що в такому віці люди керуються передусім емоціями, вони спонтанні в своїх рішеннях. Тому можливість придбати вночі алкоголь часто стає для молоді поштовхом. А далі – порушення громадського порядку, неприємності, а нерідко й зламані через дурниці свої та чужі долі. Наше першочергове завдання – врятувати хлопців і дівчат від небезпеки та забезпечити мешканцям необхідний спокій. Обмеження продажу алкоголю вночі допоможе в цьому якнайкраще.

Автор проекту, депутат міської ради (фракція «Рідне місто») Едуард Волков вкотре наголосив:

– Дослідивши європейський досвід, ми звернули увагу на те, що обмеження (заборона) продажу алкоголю успішно діють в таких країнах, як Латвія, Норвегія, Данія, Швеція, Швейцарія та інших. Цей досвід переймають й міста Полтавської області – Кременчук, Миргород, Хорол. Уже зараз там спостерігається позитивна динаміка щодо зменшення рівня злочинності в нічний час. Соромно, що Полтава досі перебуває «у хвості». Невже громаді байдуже, якою виросте наша молодь і чи буде в місті нарешті порядок? Звертаюся до депутатів міської ради з проханням підтримати цей проект на сесії.

Під час обговорень думки громадськості розділилися на користь та проти запровадження обмежень. Показово, що, крім представників депутатського корпусу, документ підтримали поліція та мешканці будинків на вул. Котляревського, 6, 8, 10, 16, 18. Останні два розташовані навпроти цілодобового супермаркету «Маркетопт», тож люди не можуть заснути від постійних криків та автоперегонів молоді, «заправленої» щойно купленим спиртним.

Нагадаємо, відповідно до проекту рішення передбачено обмеження продажу алкогольних напоїв (окрім ресторанного бізнесу) – 22:00 до 08:00. Також проект передбачає заборону на продаж алкоголю у тарі на виніс.

Перейти до вмісту