Ви тут:

У пологовому будинку Кременчука капітально відремонтують акушерську операційну

Найближчим часом у перинатальному центрі Кременчука розпочнеться реконструкція та капітальний ремонт акушерської операційної з повною заміною устаткування та медичної апаратури. Реалізовуватиметься цей масштабний проект за кошти міського бюджету.

Про це повідомили у Кременчуцькій міськраді.

Як зазначає директор закладу охорони здоров’я міста Радомир Сербін, акушерська операційна була введена в експлуатацію наприкінці 80-х років минулого століття. Після цього жодного разу вона капітально не ремонтувалася. Щороку в акушерській операційній проводиться близько 500 кесарських розтинів.

Варто відзначити, що з кожним роком умови для породіль та дітей, вагітних жінок у перинатальному центрі стають більш кращими та комфортними. Паралельно з ремонтними роботами, що проводяться в відділеннях пологового будинку, міською владою було запроваджено програму «Пологовий сертифікат». Вона суттєво допомагає у фінансовому плані молодим родинам, які планують мати дітей, бо пологовий сертифікат передбачає повне медичне обслуговування під час вагітності, включаючи і пологи. Із 2016 року цією програмою вже скористалося близько 4 тис. жінок.

Успішний досвід Кременчука з підтримки вагітних жінок, породіль та новонароджених дітей вивчають в інших містах України.

Перейти до вмісту