Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці затвердили ставки єдиного податку, які діятимуть упродовж 2020 року

Відповідно до рішення, на наступний рік відсоток ставок для платників єдиного податку І та ІІ груп залишився на тому самому рівні, що і в 2019 році.  

Отже, у 2020 році для І групи платників єдиного податків ставка залишатиметься розміром 10% до розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. На 1 січня податкового року прожитковий мінімум буде 2073 грн. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Для ІІ групи платників єдиного податку теж залишається такою, як і в 2019 році, а саме 10 % від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року.

Для ІІІ групи платників єдиного податку відсоткові  ставки  єдиного  податку  встановлюватимуться у розмірі: 3% доходу – у разі сплати податку на додану вартість згідно з податковим кодексом України; 5% доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

За інформацією податкової служби, станом на 1 травня 2019 року від сплати єдиного податку до міського бюджету надійшло понад 45 млн., що приблизно на 2 млн грн більше проти планового показника цього періоду (104,71%). Очікувані надходження єдиного податку за 2019 рік – 134 млн грн, прогнозовані надходження єдиного податку до міського бюджету у 2020 році складатимуть – 150 млн грн.

Перейти до вмісту