Ви тут:

У Кременчуці планують затвердити ставку єдиного податку – 10%

Проект відповідного регуляторного акту розглянули у Кременчуцькій міській раді на засіданні робочої групи з питань реалізації Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, що відбулося під головуванням першого заступника міського голови Володимира Пелипенка.

Нагадаємо, під час попереднього розгляду відсоткових ставок було запропоновано на наступний рік для платників єдиного податку І та ІІ груп такі ж ставки, що діяли протягом 2017-2019 років, тобто залишити їх без змін.

Як повідомили у Кременчуцькій міській раді, у разі затвердження депутатами регуляторного акту наступного бюджетного року для І групи платників єдиного податків ставка залишатиметься розміром 10% до розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. На 1 січня податкового року, а саме на 01.01.2020 – прожитковий мінімум буде 2073 грн. Для ІІ групи платників єдиного податку ставка запропонована на тому самому рівні, що і в 2019 році, а саме 10 % від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року.

Для ІІІ групи платників єдиного податку відсоткові ставки єдиного податку встановлюватимуться у розмірі: 3% доходу – у разі сплати податку на додану вартість згідно з податковим кодексом України; 5% доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

За інформацією податкової служби, станом на 1 травня 2019 року від сплати єдиного податку до міського бюджету надійшло понад 45 млн, що приблизно на 2 млн грн більше проти планового показника цього періоду (104,71%). Очікувані надходження єдиного податку за 2019 рік – 134 млн грн, прогнозовані надходження єдиного податку до міського бюджету у 2020 році складатимуть – 150 млн грн.

Перейти до вмісту