Ви тут:
Спорт Суспільство 

Троє українських тенісисток зіграють в основній сітці Вімблдону

На найстарішому двотижневому турнірі великого тенісу не обійшлося без участі України.

Як повідомляє sport.ua, організатори Вімблдону опублікували списки сіяних гравців в одиночному і парному розряді.

У жіночій сітці відразу три українки потрапили в посів. В одиночній сітці це Еліна Світоліна (8) і Леся Цуренко (32), в парній – Людмила Кіченок (16), яка заявлена в дуеті з американкою Ракель Атава.

Вімблдонський турнір або Вімблдонський чемпіонат (англ. Wimbledon Championships), також просто «Вімблдон», — найстаріший двотижневий турнір великого тенісу, який відбувається щорічно в кінці червня — на початку липня на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу й крокету в Лондоні, Англія. Турнір третій з початку року турнір Великого шолома після Australian Open та Roland Garros і єдиний, що проводиться на кортах із трав’яним покриттям.

У Вімблдонському турнірі водночас розігруються звання чемпіонів у одиночному й парному розрядах серед чоловіків і жінок та міксті (чоловік і жінка в одній команді), а також проводяться змагання серед юніорів (окрім мікстів). Додатково проходять турніри у старших вікових категоріях: парні чоловічі для гравців від 35, та від 45 років і парні жіночі від 35 та від 45 років.

Перейти до вмісту