Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Сезон малини: корисні властивості ягоди, про які варто знати кожному

Настав сезон малини — смачної літньої ягоди, яка дуже цінна, бо містить багато вітамінів та різноманітних речовин, які позитивно впливають на наше здоров’я.

Ця смачна ягода здатна позитивно впливати на нашу шкіру, а через низьку калорійність їсти її можна навіть тим, хто на дієті, повідомляє facenews.ua

У 100 г малини міститься:

46 Ккал;
25 мг вітаміну С (трохи більше чверті добової норми);
півсклянки малини вп’ятнадцятеро перекриває добову потребу організму у вітаміні Р;
трохи заліза — 6,7% від добової норми;
20% добової норми кобальту;
10% марганцю;
17% міді;
21% добової норми молібдену.

Зазначені мікроелементи необхідні для нормального перебігу хімічно-біологічних процесів у людському організмі.

Чим ще корисна:

1. У народній медицині плоди малини використовують як потогінний засіб.

2. Сироп з ягід — для поліпшення смаку мікстур.

3. Відвар з листя застосовують для полоскання у разі захворювання горла, а також для вмивання під час захворювань шкіри.

4. За наявності каменів у нирках і подагри малина протипоказана через вміст солей сечової та щавлевої кислот.

5. У ягодах відсутня сахароза, тому малина — чудовий компонент здорового харчування.

6. Містить саліцилову кислоту (активна речовина аспірину), є хорошим жарознижувальним засобом без побічних ефектів.

7. Містить велику кількість вітаміну С, А, рутину, який зміцнює стінки судин, покращує імунітет і сприяє травленню їжі.

8. Кумарин (потужний антиоксидант), що міститься в малині, зумовлює здатність малини нормалізувати згортання крові та зміцнювати судини.

9. Має високу харчову цінність навіть у заморожених ягодах.

Перейти до вмісту