Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавському політехнічному коледжу – 75

У далекому 1944 році у місті Полтава був створений технікум цивільного будівництва. Наразі це – Полтавський політехнічний коледж Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». З нагоди 75-річччя з дня його заснування у Обласному академічному театрі імені Гоголя відбулись урочистості.

За роки існування навчальний заклад випустив у світ більш ніж 20 тисяч кваліфікованих працівників, повідомляють у міській раді.

Це інженери програмного забезпечення, комп’ютерні інженери, спеціалісти у галузевому машинобудуванні, електроенергетиці та багато інших, – розповів директор закладу Олександр Пітяков:

– У нас сьогодні історична подія – нам 75. Особисто пишаюсь закладом, адже є його випускником. За роки існування коледжу з його стін було випущено тисячі висококваліфікованих фахівців. Багато хто з них обіймає високі посади на підприємствах, установах, та не лише у нашому місті, а й в Україні, – зазначив директор.

На урочистості з нагоди святкування цієї знаменної дати до закладу завітали представники міської влади, депутатського корпусу міської ради, ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», випускники, ветерани праці.

Серед випускників закладу і Надія Вертелецька. Наразі ж тут вона працює соціальним педагогом. Говорить: політехнічний коледж – все її життя:

– Коледж дав мені старт у життя. Багато чому я завдячую саме цьому закладу: тут я зустріла свого чоловіка, тут мої друзі. Майже все моє коло – це випускники, або колишні випускники закладу. Щороку ми випускаємо близько 200 людей. Але таке враження, що вся Полтава дотична до Полтавського політехнічного коледжу.

Депутат Полтавської міської ради Олександр Глазов привітав випускників, адміністрацію закладу та студентів з такою важливою подією. Побажав адміністрації та викладачам коледжу гарних випускників, які вноситимуть свій вклад для розвитку рідного міста.

– Вітаю весь викладацький склад, адміністрацію та студентів з цим величним святом. Завдячую за копітку роботу професорсько-викладацькому складу, тим ректорам і директорам, які були до цього часу на посадах, і тим, які працюють зараз, за те, що вкладаєте у своїх студентів не лише знання, а й віддаєте усю душу, – підкреслив депутат – Дякую усім випускникам, які сьогодні працюють у нашому місті, або долучаються до розвитку нашого міста. Цим ви робите Полтаву ще кращою, ще технічно-прогресивнішою. Ви ті, хто створює наше сьогодення. Хотілось би побажати політехнічному коледжу, щоб він розвився та тільки збільшував свої потужності. З ювілеєм!

Особливу увагу у вихованні студентів закладу звертають на розвиток студентського самоврядування. Так, під час заходу, талановиті студенти коледжу дивували гостей своїми творчими здібностями.

Перейти до вмісту