Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники проводять спільні тренування та навчають працівників різних установ правилам пожежної безпеки

Аби якнайшвидше ліквідувати надзвичайну ситуацію, мінімізувати наслідки та можливі втрати, вогнеборці пожежно-рятувальних підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС України постійно проводять різноманітні спеціальні тренування, відпрацьовують взаємодію з працівниками різних установ, організацій, закладів та об’єктів. Також, навчають персонал алгоритму дій на випадок пожежі та правильно користуватися вогнегасниками.

Так, за останні кілька днів фахівці ДСНС провели тактико-спеціальні навчання на території однієї з агрофірм в Шишацькому районі, Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці в місті ПолтаваПирятинському психоневрологічному будинку-інтернаті, елеваторі одного із підприємств в Пирятинському районі та Вишняківського будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів Хорольського району. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Зокрема, згідно тактичного задуму, сталася пожежа в корпусі №2 Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернаті. Отримавши сигнал про надзвичайну подію, рятувальники відразу виїхали за вказаною адресою. По приїзду було з’ясовано, що персонал будинку-інтернату провів евакуацію, а добровільна пожежна дружина, яка створена на об’єкті намагалася загасити пожежу на початковій стадії. Рятувальники у апаратах захисту органів дихання провели локалізацію та ліквідацію умовної пожежі. Після практичної частини навчань, співробітники Служби порятунку «101» продемонстрували працівникам закладу як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння та провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки в приміщеннях та будівлях будинку-інтернату.

Варто додати, що дані тренування є основною і найбільш ефективною формою всебічної підготовки, вдосконалення знань, вмінь та навичок, взаємодії вогнеборців та персоналу установ у сфері захисту від надзвичайних ситуацій.

Перейти до вмісту