Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Обрали двох заступників голови Національної служби здоров’я України

25 червня, відбувся конкурс на посади двох заступників голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Переможцями стали Наталія Рябцева та Оксана Мовчан. 

Наталія Рябцева – магістр управління в охороні здоров’я. Має 15 років досвіду у сфері охорони здоров’я. Зокрема, управління комплексними міжнародними проектами в сферах материнства та дитинства, фінансування охорони здоров’я та розбудови спроможностей персоналу та інституцій, повідомляють у МОЗ.

Понад 10 років Наталія співпрацювала зі Швейцарським інститутом охорони здоров’я та тропічної медицини, а також з 2016 року була консультантом Світового банку та проектів АМР США. 

Наталія бере активну участь у громадській діяльності. Зокрема, з 2014 року є співорганізатором освітніх ініціатив – Літня школа «Трансформація системи охорони здоров’я» та Зимова школа «Громадське здоров’я в Україні». 

Наталія – член  Робочої групи з реформи фінансування охорони здоров’я при МОЗ України, а також з серпня 2017 року – радник в.о. Міністра охорони здоров’я України на громадських засадах. 

Ще одним заступником голови НСЗУ стала Оксана Мовчан. Оксана має фінансову освіту та 11 років працювала у фінансовому секторі. Також у Оксани – великий управлінський досвід як ініціатора та керівника проектів в Київському муніципалітеті, Міністерстві економічного розвитку та торгівлі, Адміністрації президента та Національній раді реформ. Оксана – співзасновник та перший керівник неурядової організації Go Global, заснованої з метою промоції вивчення іноземних мов в Україні. За перший рік діяльності цієї організації Законом закріплені вимоги щодо володіння іноземною мовою для державних службовців та отримувачів вчених ступенів, велике число викладачів англійської мови в Україні пройшли перепідготовку, 9 000 дітей взяли участь у мовних таборах по всій території України. 

З 2018 року і до сьогодні Оксана є радником голови Національної служби здоров’я України із стратегії і розвитку організації. 

Перейти до вмісту