Ви тут:
децентралізація Екологія Полтавщина Суспільство 

Неподалік Полтави покажуть, як ОТГ можуть заробляти на смітті

19 червня представників українських об’єднаних територіальних громад запрошують на відкриту екскурсію у село Щербані, що неподалік Полтави, на виробництво сортувальних ліній для переробки побутових відходів.

Організаторами є ГО “Еколтава” та ТОВ “Системи модернізації складів”. Про це йдеться у Фейсбук.

“Чи замислювалися Ви над інноваційними екологічними рішеннями у своїй ОТГ? Можливо вас турбує питання поводження з відходами у вашому місті, селищі чи селі? Якщо так, тоді запрошуємо вас на власні очі побачити як можна не лише швидко переробити відходи, вирішити питання сміттєзвалищ, а ще й заробити на смітті”, – йдеться у повідомленні.

Дата та час: 19 червня, 10:00
Місце проведення: вул. Світла, 3Б. село Щербані (7 км від Полтави). Тривалість: 2 години.

Організатори забезпечують учасників трансфером Полтава-Щербані-Полтава.

Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації за посиланням: https://forms.gle/ZESUoMfvVKxQeuqB6 до 12 червня включно.

Кількість місць на заході обмежена до 20 осіб.

Довідково: Першу в Україні мобільну лінію для сортування відходів вже придбала Веселівська селищна ОТГ (Запорізька область). Інноваційність лінії полягає у розміщенні обладнання в автопричепі, без прив’язки до місця, та простоті в експлуатації.
У будь-якому місці накопичення відходів, сортувальна лінія швидко розвертає свою роботу, що дає значну економію на транспортуванні сміття до місця сортування. Прибутки ОТГ отримуватиме від продажу відсортованих відходів за фракціями. 

 

 

Перейти до вмісту