Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині з курсантами Військового коледжу сержантського складу ВІТІ імені Героїв Крут проведено заняття по запобіганню правопорушень та злочинів.

Захід відбувся за ініціативою командування навчального закладу та активного сприяння керівництва Полтавського зонального відділу Військової служби правопорядку.

У ході занять військовослужбовці ознайомились з основними завданнями служби правопорядку, напрямками її діяльності по запобіганню правопорушень у Збройних Силах України.

Керівником занять було відзначено, що профілактична робота служби правопорядку у Збройних Силах акцентується на запобіганні таких правопорушень, як непокора, самовільне залишення військової частини або місця служби, дезертирство, умисне знищення або пошкодження військового майна та інших порушень чинного законодавства.

До курсантів були доведені основні статі Розділу XIX карного кодексу України які найчастіше порушують військовослужбовці, а також вироки судів відносно таких, хто, притягувався до кримінальної відповідальності за скоєні злочини.

Представник Військової служби правопорядку підполковник Віктор Новицький також розповів присутнім про дисциплінарний батальйон та порядок утримання засуджених. Офіцер наголосив, що це закрите місце з суворими умовами життя та обмеженням прав військовослужбовців, під постійним наглядом озброєних військових.

З великою зацікавленістю майбутні зв’язківці ознайомились з особливостями та характером діяльності особового складу Полтавського зонального відділення Військової служби правопорядку у районі проведення ООС. Сумлінне виконання ними службових обов’язків за словами підполковника В.Новицького відзначене численними державними нагородами та відзнаками.

На завершення зустрічі командування коледжу висловило подяку начальнику Полтавського зонального відділу Військової служби правопорядку полковнику Сергію Драченко та його підлеглим за змістовну та цікаву зустріч, кропітку роботу щодо попередження правопорушень у військовому середовищі.

 Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м.Харків)

Перейти до вмісту