Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині ОПОРА звернулась до поліції через агітацію на громадському транспорті та без вихідних даних

Протягом 27-28 червня представники ОПОРИ на Полтавщині звертались до поліції через розміщення зовнішньої агітації з можливим порушенням виборчого законодавства. Так, в Полтаві зафіксоване розміщення агітації кандидата в народні депутати в ВО №144 Сергія Чередніченка на громадському транспорті. Також в ВО №148 та №149 були зафіксовані факти розміщення білбордів «Європейської солідарність», та кандидатів Артема Вітка та Олексія Баганця без вихідних даних.

Маршрутне таксі з агітацією на користь Сергія Чередніченка курсує в Полтаві за маршрутом №60. На автотранспорті збоку розміщена агітаційна продукція кандидата з написом: «Сергій Чередніченко. Закон і порядок», пише прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області.

Згідно з частиною 9 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування забороняється.

Відносно цього 27 червня представники ОПОРИ звернулись з заявою до поліції.

Також 27 червня в 149 ВО були зафіксовані чотири білборди, котрі не містили вихідних даних. Так, в місті Карлівка по вулиці Полтавський шлях розміщено два білборди з запрошенням на футбольний матч за участі ветеранів «Ворскли» та «Збірної України серед ветеранів» та написом: «За підтримки Артема Вітка».

На виїзді з Нових Санжар розміщено два борди з агітацією на користь «Європейської солідарності», котрі також не містять вихідних даних.

В межах ВО №148 було зафіксовано зовнішню агітацію кандидата Олексія Баганця. В Великій Багачці розміщено білборд, а в селі Піски Лубенського району на дошці для оголошень плакат Баганця. В обох випадках агітація не містила вихідних даних, через що 28 червня були складені заяви до поліції відносно можливих порушень Закону.

Згідно з частиною 23 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Перейти до вмісту