Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

На перехресті вулиць Стрітенська і Пилипа Орлика працівники «Полтававодоканалу» завершили ремонтні роботи

Ушкоджений стан каналізаційного колодязя водоканалівці виявили під час планового обходу. Цегляна стінка була зруйнована, внаслідок чого утворилася вимоїна. Наразі колодязь відремонтований. Водопостачання і водовідведення у мешканців здійснюється у повному обсязі.

Причина руйнації колодязя – перевищення терміну його експлуатації.

– Наші працівники регулярно перевіряють стан водопровідних та каналізаційних колодязів по місту. Саме цьому – вже кілька десятка років. Недивно, що цегла в ньому посипалася, – розповів начальник дільниці з експлуатації та ремонту каналізаційних мереж «Полтававодоканалу» Олександр Ільченко.

Ремонт на перехресті Стрітенської та Пилипа Орлика тривав упродовж двох днів:

– Оскільки, внаслідок руйнації цегляної стінки, утворилося провалля, то піднявся рівень стоків. Отже, спочатку ми їх відкачали. На другий день проводили засипку вимоїни: засипали піском та щебнем. На даний момент колодязь повністю відремонтований. Найближчим часом буде відновлене асфальтобетонне покриття, – сказав комунальник. – Під час ремонту каналізаційна мережа працювала, і продовжує працювати, у штатному режимі.

За словами Олександра Ільченка, каналізаційні труби не ушкоджені, проблема була лише з колодязем:

– Наші працівники завжди намагаються впоратися з будь-якою аварійною ситуацією якомога швидше, аби мешканці не відчули незручностей з водопостачанням та водовідведенням.

За місяць працівники водоканалу лагодять до 10 аварійних каналізаційних колодязів.

«Полтававодоканал» нагадує: у разі виявлення аварійних ситуацій на водогонах чи каналізації, заради оперативного усунення негативних наслідків, звертайтеся до аварійно-диспетчерської служби. Це може запобігти негативним  наслідкам аварій. Телефони: 56-96-00, (050) 49-55-700, (098) 16-55-700.

Прес-служба «Полтававодоканалу»

Перейти до вмісту