Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Купатися у відкритих водоймах Кременчука небезпечно, – попереджають санлікарі

24 червня 2019 року у виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради під головуванням першого заступника міського голови Володимира Пелипенка відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-економічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Розглядалося питання щодо попередження масових захворювань серед відвідувачів місць масового відпочинку на водоймах м. Кременчука.

Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

За інформацією представника Кременчуцького міськрайонного управлянні ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Надії Резнікової стан води у відкритих водоймах в районі міста Кременчука просто катастрофічний. Вона зазначила, що щотижнево фахівцями проводиться відбір і дослідження якості річкової води в районах офіційних пляжів – центрального міського пляжу та пляжу у парку «Воїнів Інтернаціоналістів». На жаль, їх результати свідчать про те, що показники не відповідають санітарно – гігієнічним вимогам. Індекс лактозо – позитивної палички (ЛКП) на початку (район кафе «Ахтамар») та наприкінці центрального пляжу (район колишнього кафе «Арарат») станом на 18.06.2019 року становить 700 000 при нормативному 10 000. На пляжі с. Молодіжного в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький», індекс лактозопозитивної палички (ЛКП) з лівої та правої сторони становить 500 000, при нормативному показнику 5 000. Санлікар наголошує, що така велика кількість кишкової палички в воді може призвести до виникнення спалахів інфекційних захворювань серед мешканців міста та є опосередкованим показником загального забруднення водойми іншими збудниками.

Серед основних причин виникнення такої ситуації Надія Резнікова називає значне погіршення загального стану басейну р. Дніпро та аномально високі температури повітря, які призводять до зменшення рівня кисню у річковій воді та катастрофічне зростання синьо-зелених водоростей.

Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко звернув увагу керівників управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, департаменту житлово-комунального господарства, КУ «Кременчуцька водолазно-рятувальна станція» та інших відповідальних осіб на необхідність встановлення інформаційних табличок з попередженням про небезпеку та заборону купання як на офіційних пляжах, так і на інших місцях відпочинку біля води.

Перейти до вмісту