Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Гройсман анонсував призначення нових очільників ОДА

11 червня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення тимчасово виконуючого обов’зки голови Полтавської ОДА Романа Товстого.

Також, цього дня, було звільненно 15 голів ОДА по всій Україні.

Сьогодні, на засіданні Уряду Прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував призначення нових голів обласних державних адміністрацій.

“Я думаю, що найближчим часом ми вже будемо призначати нових голів адміністрацій”, – зазначив Гройсман, повідомляє Еспресо.TV.

Він нагадав процедуру їх призначення: вона передбачає подання Кабінету міністрів за підписом прем’єр-міністра президенту на призначення.

“Це подвійна процедура. Яка говорить про те, що вони подвійного підпорядкування: уряду і президенту. Я глибоко переконаний, що у нас тут розбіжностей із президентом немає, щоби поставити їм завдання ефективно і якісно працювати”, – зазначив прем’єр.

Гройсман наголосив на важливості виконання раніше поставлених завдань уряду тимчасово виконуючими обов’язки голів облдержадміністрацій.

“Дійсно після виборів президента голови ОДА складають свої повноваження. Але я наголошую: залишаються заступники цих голів. Я хочу передати їм привіт і сказати, щоб не розслаблялись, бо дуже швидко приведу їх у тонус”, – застеріг керівник уряду.

За словами прем’єра, Кабмін ставить завдання, які під силу реалізувати.

“Я не звик ні бідкатися, ні розводити руками, а ставити реалістичні завдання”, – зазначив Гройсман.

Він доручив урядовцям моніторити ситуацію по кожній області.

Читайте також: 16 березня Петро Порошенко звільнив Валерія Головка з посади очільника Полтавської ОДА та призначив тимчасово виконуючим обов’язки Романа Товстого 

Перейти до вмісту