Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Екс-голови Полтавської облради та ОДА зареєструвалися кандидатами в нардепи на одному окрузі

Колишній голова Полтавської обласної ради Петро Ворона подав документи для реєстрації кандидатом у народні депутати України по 145 виборчому округу. Сьогодні-завтра має отримати відповідне посвідчення.

Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі кореспонденту “Новин Полтавщини”.

– Сьогодні маю отримати посвідчення кандидата в нардепи по 145 округу виборчому округу. Балотуюся як самовисуванець. Хочу бути незалежним від партії. Працювати не на партію, а реально на місцеву громаду. Тому що дуже часто депутати у ВР підпорядковані партійній дисципліні, і голосують за якихось олігархів. Я й в обласній раді був позафракційним, – розповів Петро Ворона.

Він наголосив, що сьогодні, як ніколи, у Верховній Раді мають бути професіонали, які розуміються на проблемах країни та їх вирішенні.

– Мене трішки лякає, що беруть людей з вулиці, які уявлення не мають що таке парламентаризм і робота в державних органах управління. А я – професор кафедри парламентаризму Національної академії державного управління, я навчаю студентів, управлінців. У мене наукова школа, я керую дисертаціями з державного управління. Я один з авторів підручників по парламентаризму. Маю досвід, є здоров’я та усе необхідне для того, аби ще послужити країні, – сказав Ворона.

Зазначимо, що як самовисуванець, на 145 окрузі зареєстрований колишній голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Він має вищу освіту та досвід управлінця. Наразі тимчасово не працює, безпартійний, проживає в Полтаві.

За даними ЦВК, станом на 24 червня на 145 окрузі зареєстровані 5 кандидатів у народні депутати. Серед яких: народний депутат України Юрій Бублик, заступник голови Київської районної в місті Полтаві ради Владислав Контарчук, агроном ПП «З-Агро» Володимир Разнов та голова ліквідаційної комісії ДАК «Хліб України» Кобеляцького комбінату хлібопродуктів Роман Стегній.

Перейти до вмісту