Ви тут:
PROвсе Суспільство 

6 продуктів, які здатні поліпшувати настрій, – назвали фахівці

Ці продукти, як пояснюють фахівці, сприяють підвищенню рівня хімічних речовин в організмі, допомагають уникнути депресії і апатії, повідомляє ukrhealth.net

Шпинат. Вживання шпинату сприяє позбавленню від зневіри завдяки високому вмісту в ньому магнію, який відповідає за підтримання на належному рівні серотоніну – хімічного регулятора настрою і поведінки людини. Шпинат є рослинним джерелом триптофану – амінокислоти, без якої неможливий синтез серотоніну.

Шоколад. У ньому міститься тирозин, стимулюючий вироблення допаміну – речовини, що стимулює центри задоволення в мозку і тим самим забезпечує піднесений настрій. У свою чергу какао в складі шоколаду активізує вироблення серотоніну, розслаблює судини і нормалізує тиск, що природним чином веде до зняття дратівливості.

Кефір. Дослідження показують, що зі станом психіки і настроєм безпосередньо пов’язаний стан мікрофлори кишечника. Щоденне вживання склянки кефіру покращує кишкову мікробіоту, а разом з цим неминуче веде і до поліпшення настрою. Вчені відзначають, що вживання кисломолочних продуктів допомагає позбутися нав’язливих негативних думок.

Фінік. Включення фініків харчування в раціон харчування покращує роботу головного мозку, а також допомагають знайти позитивний душевний настрій – все завдяки тому, що цей фрукт ефективно впливає на більш активну вироблення серотоніну.

Гострий перець. Дослідження показують, що капсаїцин в гострому перці може діяти як антидепресант. Поїдання такого перцю сприяє виробленню в організмі ендорфінів – це дозволяє любителям гостренького приходити в стан ейфорії і відчувати радість.

Банан. В їх складі присутні триптофан і вітамін В6, які не дозволяють зменшуватися вмісту серотоніну в організмі.

Перейти до вмісту