Ви тут:
Суспільство Україна 

Зеленський збирає голів фракцій для вирішення питання розпуску ВР

Новий Президент України Володимир Зеленський, який сьогодні склав присягу народові України, під час своєї інавгураційної промови серед іншого заявив про необхідність розпуску українського парламенту.

Він також закликав народних обранців протягом двох місяців, які залишилися до дочасних виборів, ухвалити закони про скасування депутатської недоторканності, кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та Виборчий кодекс, передбачивши відкриті списки. Крім цього, Володимир Зеленський вимагає від депутатів звільнити Голову СБУ, Генерального прокурора, Міністра оборони України.

«У вас на це буде два місяці. Зробіть це. Повісьте всі медалі собі. Непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання», – заявив Володимир Зеленський.

Декілька хвилин тому на своїй сторінці у Facebook лідер фракції “Радикальної партії” Олег Ляшко оприлюднив запрошення від Адміністрації Президента на консультації щодо дострокового припинення повноважень ВР восьмого скликання.

Зустріч із головами фракцій запланована на 10 годину 21 травня

“Конституційних підстав для розпуску Ради немає. Це чисто політичне рішення. Але ми йдемо на дострокові вибори, бо цього очікує суспільство”, – зазначив Олег Ляшко.

Президент України Володимир Зеленський проведе консультації із фракціями щодо розпуску Верховної Ради

Про це заявив  народний депутат Валерій Карпунцов, передає РБК-Україна.

За словами нардепа, указ про розпуск Парламенту може бути вже ввечері понеділка, 20 травня.

“Поки немає указу про розпуск Ради. Він ще не провів консультації з фракціями. Сьогодні буде це проводити. Зараз він запрошує. Він повинен це зробити. Це норма Конституції. Подивимося, що буде в обґрунтуванні. На порушення Конституції він не піде. Ввечері, я так розумію буде указ”, – заявив Карпунцов.

 

Перейти до вмісту