Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Збройні формування РФ обстріляли з гранатометів населений пункт Травневе

10 травня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, з них п’ять разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, збройні формування Російської Федерації обстріляли з ручних протитанкових гранатометів населений пункт ТРАВНЕВЕ, створивши загрозу для життя і здоров’я цивільного населення. На щастя, жертв серед мирних мешканців вдалось уникнути.

Упродовж минулої доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник шість разів обстріляв позиції Об’єднаних сил: двічі з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – поблизу села НОВОМИХАЙЛІВКА; двічі з автоматичних станкових гранатометів – біля міста АВДІЇВКА; двічі з гранатометів різних систем – поблизу населених пунктів ЧЕРМАЛИК і ПАВЛОПІЛЬ.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” позиції наших захисників були обстріляні шість разів: двічі з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту НОВОЗВАНІВКА; з мінометів калібру 120 мм та гранатометів різних систем – біля населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ; з мінометів калібру 120 мм – біля міста ПОПАСНА; з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ; з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – біля населеного пункту МАЙОРСЬК.

“Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь”, – повідомили в прес-центрі штабу ООС..

За даними розвідки Об’єднаних сил, 10 травня двох окупантів було поранено.

Від початку поточної доби обстрілів позицій Об’єднаних сил з боку противника не зафіксовано.

Перейти до вмісту