Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Засічки та карвінг: у центрі Полтави відбувся форум професійно-технічної освіти (ФОТО)

На Театральній площі у Полтаві 31 травня відбувся інтерактивно-профорієнтаційний захід «Форум професійної освіти». Заклади профтехосвіти як Полтави, так і області презентують свою продукцію та практичні професійні навички.

Тут просто неба студенти роблять зачіски, декоративні овочі та фрукти, збирають на швидку автомат. Привітати з відкриттям форуму завітали перший заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей та директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

“Ми дуже раді тому, що зараз про професійну освіту говоримо, як про інструмент соціально-економічного розвитку регіону. І ви, колективи професійної освіти, і наші учні у майбутньому розвиватимуть Україну і її будуватимуть. Це є реальний сектор”, – запевнив Павло Хобзей.

“Освіта. Професія. Кар’єра” – це гасло сьогоднішнього форуму. Професійно-технічна освіта — вагома складова економіки держави. Я пишаюся тим, що профтехосвіта Полтавщини є найкращою. Шановні діти, у вас в руках майбутнє нашої держави. А воно має бути щасливим, мирним і заможним”, – акцентувала Олена Харченко.

На виставці-ярмарку свої здобутки презентує Полтавський професійний ліцей. Студенти проводять майстер-класи з розпису імбирних пряників та карвінгу.

“Представляємо наші поробки технічної творчості. У нас є спеціальність “Кухар, кондитер”. Проводимо майстер-класи кухарів і кондитерів. Кондитерські вироби — пряники, зараз це сучасно і досить популярно. Також кухарі проводять майстер-клас з карвінгу. Ми можемо виконати як декоративні композиції, так і оздоблювані елементи при подачі страв”, – розповідає майстер виробничого навчання Людмила Олексієнко.

Окрім кухарів і кондитерів, у ліцеї готують столярів, мулярів, майстрів ресторанного обслуговування, електрогазозварювальників, плиточників, операторів комп’ютерного набору.

Перейти до вмісту