Ви тут:
Споживач Суспільство 

За рік м’ясні вироби додали 16%

Буженина по 271 грн, а сардельки – по 77. Це середні ціни великих торговельних мереж. І вони є актуальними переважно для Києва, але темпи подорожчання майже однакові для всіх регіонів. Про це на своїй сторінці у Facebook пише голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

До м’ясного кошику ввійшли по одному кілограму буженини по-домашньому, сардельок молочних, сардельок із сиром, ковбаси Брауншвейської сирокопченої, варено-копченої ковбаси салямі та філейних сосисок.

Буженина по-домашньому зросла у порівнянні з квітнем минулого року на 12%.

У квітні 2019 року вона коштувала 270,9 грн за один кілограм.

У квітні 2018 року – 241,9 грн.

Ковбаса сирокопчена Брауншвейська. Індекс зростання +13%.

2019 рік – 369,7 грн.

2018 рік – 326,5 грн.

Ковбаса салямі варено-копчена. Вартість зросла на 18%.

У 2019 році продається по 129,4 грн.

2018 році обходилася в 109,6 грн.

Сардельки молочні подорожчали на 20%.

2019 році77,1 грн за кілограм.

2018 році63,9 грн.

Сардельки з сиром стали дорожче на 22%.

2019 рік – 140,6 грн.

2018 рік – 115,2 грн.

Сосиски філейні за рік додали 22%.

У квітні 2019 року коштує 123,1 грн за один кілограм.

У квітні 2018 року платили 101,1 грн.

“Як бачимо продукти, які є найдешевшими в цьому наборі, дорожчали більшими темпами, ніж більш дорогі. Це означає, що цей ринок повністю відповідає закону попиту-пропозиції. А купівельна спроможність лише останній час почала зростати швидше за рівень споживчої інфляції, що стримує вітчизняне виробництво та попит. Таким чином несоціальний кошик м’ясних виробів подорожчав за рік на 16%, із 958 грн у 2018 році до 1110,8 грн у 2019 році”, – йдеться у повідомленні.