Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За місяць у Лубнах витратили майже 138 тис. грн на громадські роботи

У квітні, згідно з діючими договорами на організацію громадських робіт, за умови співфінансування, Лубенська міськрайонна філія Полтавського обласного центру зайнятості направила на громадські роботи 36 осіб з числа безробітних, зареєстрованих в службі зайнятості. На оплату праці витратили 62,6 тис. грн з фонду загальнодержавного соціального страхування на випадок безробіття та 75,2 тис.грн. коштів місцевих та сільських бюджетів.

Як повідомили у Лубенській міській раді, такі роботи проводилися в управліннях соціального захисту населення міста та району, КПФ «Корвалія», КП «Чисте місто», КПВКЛМР «Ритуалсервіс» та на території Тишківської сільської ради.

Безробітні працювали на роботах з кур’єрської доставки документів до отримувачів субсидії , на ліквідації несакціонованих сміттєзвалищ та впорядкуванні місць меморіального поховання загиблих захисників Вітчизни та територій кладовищ , на роботах пов’язаних з озелененням міста.

“Для безробітних участь у таких роботах сприяє трудовій адаптації, є джерелом доходу у скрутний період пошуку роботи, підтримує мотивацію та інтерес до праці. На осіб, зайнятих громадськими роботами, поширюються соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю, включаючи право на пенсійне забезпечення. За зареєстрованими безробітними зберігається право на виплату допомоги по безробіттю. Період участі у громадських роботах зараховується до страхового стажу. Для роботодавців – це реальна можливість швидко задовольнити оперативні потреби у кадрах та виконати певні види робіт; оцінити професійні здібності та особистісні якості тимчасових працівників і врахувати це при підборі кандидатів на постійну роботу”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту