Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За допомогою 23 відеокамер виявляють загорання у лісгоспах Полтавщини

За допомогою 23 відеокамер виявляють загорання у період четвертого та п’ятого рівнів пожежної небезпеки у лісгоспах Полтавщини. Вони припадають на кінець весни і тривають до початку осені, каже речник рятувальників Полтавщини Віталій Шкаревський.

Про це йдеться на сайті upravles.gov.ua

Шість камер відеоспостереження за хвойними лісами встановлені на вишках у Полтавському лісгоспі. Вони охоплюють територію п’яти лісництв. Головний лісничий «Полтавського лісгоспу» Олександр Глушко каже: «Котелевське, Рублівське, Борівське, Руднянське і Чалівське лісництва. Радіус огляду – до 40 кілометрів. Порядку 25 тисяч гектарів лісів перекривається цими системами».

Зображення із камер виводять на екрани. Головний лісничий «Полтавського лісгоспу» Олександр Глушко розповів:

«Дозволяє спостерігати за всіма лісовими насадженнями з підвищеним рівнем пожежної небезпеки по нашому підприємству. Визначає, де горить, повідомляє бригаді пожежників, яка тут перебуває, якщо необхідно виїхати, то вони одразу виїжджають. На дисплеї відображається азимут цього напрямку».

За спекотної погоди найчастіше палають ліси, каже речник рятувальників області Віталій Шкаревський: «Дуже складно гасити такі пожежі, бо суха підстилка, перекидається на верхи пожежа. Вогонь швидко розповсюджується, особливо, коли вітер сприяє цьому розповсюдженню».

За лісами Полтавщини спостерігають за допомогою 23 камер у чотирьох із восьми лісгоспів. Речниця обласного управління лісового господарства Лілія Гнатенко говорить: «У нас камери встановлені у Гадяцькому, Миргородському, Кременчуцькому і Полтавському лісгоспах. У такі лісгоспи, де переважають листяні насадження, як Лубенське і Пирятинське, великої потреби у таких камерах немає».

За словами речника рятувальників області Віталія Шкаревського, цього року пожеж в екосистемах було 315, із них 2 – у лісі. За такий же період минулого року зафіксували 146 загорянь в екосистемах. Із них 9 – у лісових насадженнях.

Перейти до вмісту