Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство ТОП-новина 

За чотири місяці на Полтавщині працевлаштували майже 18 тис людей, – Обласна служба зайнятості

Протягом перших чотирьох місяців нинішнього року послугами обласної служби зайнятості скористалося 32,6 тисячі безробітних осіб, що на 4,4 тисячі або 11,9 % менше, ніж за той же період 2018 року.

Про це повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти січня-квітня 2018 року на 1,9% до 4,9 тисячі. База вільних робочих місць збільшилась на 10,9% до 31,8 тисячі вакансій.

Роботу отримали 17,9 тис людей

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 17,9 тисячі людей. У тому числі 8,1 тисячі осіб, або 45,4% працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

13 безробітних отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю (за січень-квітень 2018 року – 7 осіб).

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 385 безробітних (торік за такий самий період – 187 людей), з яких 124 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 261 особа, яка працевлаштована суб’єктами малого підприємництва.

6,6 тисячі бажаючих заробили на громадських і тимчасових роботах

Обласна служба зайнятості забезпечила тимчасову зайнятість 6,6 тисячі громадян (торік у січні-квітні таких людей було 6,5 тисячі).

Найпоширеніші види громадських робіт такі: екологічний захист навколишнього середовища, впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, інформування населення про субсидії, благоустрій, роботи із соціально-вразливими верствами населення.

Понад 5,5 тисяч безробітних проходили профнавчання

Для відповідності професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи сучасним вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості, 5,3 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 2,7 тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальністю «медсестринство» отримали 103 особи.

На обліку – 17,6 тисячі безробітних

У регіональній службі зайнятості станом на 1 травня перебувало 17,6 тисячі безробітних. Із них 14,7 тисячі осіб отримували допомогу по безробіттю.

За професійними групами серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю технологічного устаткування, складання обладнання та машин (близько 20 відсотків), представники найпростіших професій, працівники сфери торгівлі та послуг, а також держслужбовці, керівники, менеджери.

4,6 тисячі вакансій

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 травня поточного року, у порівнянні з відповідною датою минулого, збільшилася на 5,7 % та становила 4,6 тисячі одиниць.

У базі даних служби зайнятості також містилася інформація про 2,4 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільшим попитом на ринку праці користуються кваліфіковані робітники з інструментом, робітники з обслуговування та експлуатації устаткування та машин.

Перейти до вмісту