Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

“Ворскла” завершила чемпіонат України зігравши у нічію з “Олімпіком”

Команда Віталія Косовського якісно провела перший тайм, однак після перерви втратила перевагу у рахунку.

Неоднозначний сезон «Ворсклі» та «Олімпіку» випало завершували у Полтаві, де кожна з команд вирішувала свої турнірні завдання. Полтавці у разі свого успіху та невдачі «Десни» у паралельному матчі з «Чорноморцем» могли вдруге здобути Кубок престижу УПЛ – слабку втіху для торішного учасника групового турніру Ліги Європи. У свою чергу «Олімпіку» було б достатньо здобути одне очко для продовження своєї участі в УПЛ наступного сезону.

Вже на 5-й хвилині господарі поля відкрили рахунок — Васін виконав подачу з флангу зі штрафного, а В’ячеслав Шарпар у повітрі виявився вправнішим за всіх. Ще одне взяття воріт полтавці створили вже під завісу тайму. Розпочалося все з фолу Клименчука на Пердуті у штрафному майданчику гостей, після чого Денис Васін не залишив шансів кіперу «Олімпіка» Кринському, розвівши м’яч та голкіпера по різним кутам – 2:0.

Після перерви команда Косовського віддала перевагу супернику, за що, у підсумку, поплатилася у повній мірі. Головною дійовою особою тайму став колишній нападник ФК «Полтава» Максим Дегтярьов, на рахунку якого дубль. На 75-й хвилині форвард смачно приклався по воротах Ткаченка, а вже через 7 хвилин Матар увірвався до штрафної та прострілив — Ткаченко невдало вибив прямо на ногу Дегтярьова, який зрівняв рахунок.

У підсумку 2:2 – нічия, яка, як виявилося згодом влаштувала і полтавців, і донеччан. «Ворскла» здобула Кубок престижу («Десна» несподівано програла «Чорноморцю» 0:3), а «Олімпік» забезпечив собі спокійний відпочинок.

 

Перейти до вмісту