Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Учні Лубенської музичної школи привезли перемоги з Всеукраїнського юніорського конкурсу музично-виконавської майстерності

Вихованці Лубенської музичної школи гідно представили свої вміння на ХVІІІ Всеукраїнському юніорському конкурсі імені Олега Тимошенка. Зокрема, фортепіанний дует у складі Тетяни Абрамової і Єви Данилко отримав Золотий диплом отримав І місце, Тетяна Абрамова у номінації фортепіано – Срібний диплом (ІІ місце).

Як повідомили на сайті Лубенської міської ради, вокалісти теж повернулися з перемогою: Назар Петрусенко отримав Золотий диплом (І місце), Єва Данилко – Срібний диплом (ІІ місце) – клас викладача Віри Федченко; Катерина Коробкіна виборола Бронзовий диплом (ІІІ місце) – клас викладача Інни Тимощук.

Довідково. У 2018 році, за погодженням з ректоратом Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та оргкомітетом Всеукраїнського юніорського конкурсу, який проводиться у Ніжині з 2002 року, конкурс частково перейменовано і йому присвоєно ім’я видатного українського хорового диригента – ректора Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського (у 1983-2004 роках), народного артиста України, професора, академіка Національної академії мистецтв України Олега Семеновича Тимошенка. О. С. Тимошенко протягом перших п’яти років існування конкурсу був незмінним Головою журі, сприяв формуванню унікальної концепції Всеукраїнського юніорського конкурсу музикантів-виконавців, його становленню та популяризації серед мистецької громадськості та музичних навчальних закладів України.

З 2019 року Журі ХVІІІ Всеукраїнського юніорського конкурсу музично-виконавської майстерності імені академіка Олега Тимошенка очолив ректор Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського – заслужений діяч мистецтв України, кандидат культурології та доктор філософії, професор Максим Олегович Тимошенко.

Мета юніорського конкурсу – привернення уваги до талановитих юних музикантів; популяризація класичної музики у дитячо-юнацькому середовищі; розвиток традицій національного вокального та інструментального виконавства; формування відкритого культурно-освітнього простору для музично-естетичного спілкування та обміну досвідом як між юними музикантами, так і між викладачами та відомими музикантами.

Основні завдання конкурсу: демонстрація виконавської майстерності юних музикантів різноманітних навчальних закладів та спеціальностей; встановлення нових творчих контактів; виявлення найбільш талановитих учасників конкурсу для подальшого навчання у мистецьких ВНЗ України; обмін професійним досвідом у галузі музичної педагогіки та виконавства.

Перейти до вмісту