Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

У Засульській ОТГ відкрили меморіальні дошки загиблим героям Другої світової війни

У селі Вільшанка вшанували пам’ять про безсмертний подвиг ветеранів Другої світової війни, адже ці травневі дні по-особливому важливі для кожного українця.

У селі оновили меморіальну дошку відважним прикордонникам 94 прикордонного полку і воїнам Радянської армії та встановлення меморіальної дошки 12 воїнам полеглих смертю хоробрих в боях за Батьківщину з німецько-фашистськими загарбниками в період Другої світової війни 1941-1945 років (імена яких вдалося встановити через 77 років завдяки роботі групи пошуковців), повідомляють у сільській раді.

Це хвилюючі дні для всього українського народу. Жахлива війна забрала мільйони людей та память про них живе у світлинах, пожовклих листах, свіжих квітах на могилах загиблих солдат…На теренах Засульської громади лишилося 13 учасників Другої світової війни, наймолодшому сьогодні за 90 років.Необхідно пам’ятати, аби ніколи знов не повторювати таких страшних помилок. Тож не забуваймо тих воїнів, які залишились живими, молімося за наших хлопців, що зараз на передовій, єднаймося заради збереження миру, – говорить Сергій Бондаренко.

Поминальну панахиду провів Іван Бурба, священник Мгарської Свято- Хрестовоздвиженської УПЦ Київського патріархату.

До братської могили поклали квіти, а у приміщенні Вільшанського СБК  відбувся тематичний концерт за участі місцевих аматорів та учнів Новаківської ЗОШ. Під час дійства зачитали Книгу Пам’яті села, хвилиною мовчання вшанували воїнів Другої світової війни та героїв-сучасників.    

А у селі Шершнівка відкрили оновлену меморіальну дошку героям, які загинули у Другій світовій війні (на ній викарбовано близько 200 імен односельців) та меморіальну дошку трьом загиблим воїнам, що поховані в Братській могилі біля Пам’ятного знаку.

Перейти до вмісту