Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА обговорили стан протипожежного захисту об’єктів

У Полтавській ОДА відбулася нарада щодо стану протипожежного захисту об’єктів, підпорядкованих органам виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Під час наради очільник обласної Служби порятунку «101» Володимир Салогуб зазначив, що фахівці ДСНС проводять планові й позапланові перевірки, аби визначити реальний стан пожежної та техногенної безпеки об’єктів із масовим перебуванням людей, що функціонують на території Полтавщини.

Читайте також: На Полтавщині 98% перевірених об’єктів з масовим перебуванням людей не обладнані системами протипожежного захисту

Як зауважив заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь, питання протипожежної безпеки наразі одне з основних, адже в регіоні зафіксовано чимало випадків пожеж через недбалість. Микола Іванович звернувся до голів райдержадміністрацій та керівників підрозділів ДСНС з дорученням до кінця тижня разом із відповідальними особами перевірити на території районів об’єкти із масовим скупченням людей.

«Виявлені порушення протипожежного захисту необхідно усунути. Зокрема, й спрямувати фінансові ресурси для виправлення несправностей й придбання засобів протипожежного захисту. Безпека людей – пріоритетне питання», –наголосив Микола Білокінь.

«Минулого року наші фахівці перевірили близько 1,5 тисячі об’єктів –  заклади освіти, охорони здоров’я, розважальні та заклади дозвілля. За результатами перевірок інспектори Головного управління складають приписи про усунення виявлених порушень», – зауважив Володимир Салогуб.

Рятувальники звернули увагу, що серед основних завдань органів державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки є профілактика виникнення пожеж та недопущення травмування і загибелі людей. Співробітники ДСНС виконають усі необхідні запобіжні заходи.

На нараді наголосили на важливості керівникам органів місцевої влади, установ, на балансі яких знаходяться об’єкти з масовим перебуванням людей, проаналізувати надану інформацію та вжити вичерпних заходів щодо дотримання вимог пожежної безпеки та усунути недоліки.

Перейти до вмісту