Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розпочалися Всеукраїнські навчально-методичні збори психологів ДСНС України

Тема зборів «Психологічне забезпечення персоналу ДСНС України та психологічний захист населення». Психологи з різних регіонів України діляться своїми напрацюваннями.

«Робота психологів ДСНС – надзвичайно складна та напружена. Саме вони першими приймають на себе шквал негативних емоцій та відчаю громадян під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, саме вони допомагають рятувальникам гідно долати стресові ситуації. Приємно, що Полтавщина має вже напрацьований досвід роботи з питань психологічного захисту населення. Нам є чим поділитися з представниками інших регіонів та повчитися новому», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

Як зазначив начальник відділу ПЗ підрозділів ОРС ЦЗ ДСНС України Анатолій Сичевський, Полтавщина має найкращий досвід щодо взаємодії органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства в контексті психологічного захисту населення, повідомляють у Полтавській ОДА.

«Ми співпрацюємо ще з 2014 року, коли було багато переселенців, тоді працював координаційний штаб ДСНС. Безпосередньо координувалася робота щодо психосоціальної підтримки ВПО. Досвід Полтавщини найкращий, невипадково ми цей досвід неодноразово демонстрували для міжнародної організації «Міжнародний медичний корпус», а також проводили захід для наших психологів та громадських організацій по всій Україні»,– зазначив Анатолій Сичевський.

Також на базі Полтавської області презентують експеримент всеукраїнського рівня: «Розробка системи підвищення психологічної готовності учасників освітнього процесу до дій у разі загрози, виникнення і подолання наслідків надзвичайної ситуації». Експеримент запланований на 5 років: з 2019 по 2024 роки.

«Ми ділимося власним досвідом роботи щодо підвищення рівня стресостійкості, вміння надавати психологічну допомогу. Також про свою діяльність розкажуть практичні психологи з інших відомств. Зокрема психолог медичного центру Національної гвардії України розповість про специфіку своєї роботи. Також у нас присутні представники поліції та військові», – розповіла практичний психолог Юлія Фалєєва.

Триватимуть збори 3 дні.

Перейти до вмісту