Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві розпочались святкування до Дня матері (ФОТО)

Щорічно в Україні свято – День матері – відзначається у другу неділю травня. Цьогоріч цей день припадає на 12 травня. Проте у Полтаві вже сьогодні розпочались урочисті заходи.

У Полтавському обласному музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя творчий центр Наталії Май організував концертну програму для матерів, діти яких загинули у зоні проведення ООС (АТО). Такий концерт проводять щороку. Проте цього разу на нього приїхали матері з усієї області.

“Ми вшановуємо матерів, які втратили своїх дітей, чоловіків, братів у зоні АТО. Такий важливий, щирий захід, до сліз… Хочеться людям подякувати, вклонитись. Ми повинні їм бути вдячні все життя. Для жінки бути мамою – це найбільше щастя. Такий захід ми проводимо кожного року. Щоправда, минулоріч це було у ПД “Листопад” і туди запрошували матерів лише з Полтави. А сьогодні приїхали з усієї області. Це важливо, бо до них рідше приїжджають концерти, а ми повинні вшановувати всіх”, – зазначила Наталія Май.

“Мама” – це дуже гарне, тепле слово. Кожна жінка за своєю природою повинна бути мамою. І сьогодні ми вітаємо всіх мам — не лише тих, які вже мають дітей, а й тих, хто вагітний або тільки планує стати мамою. Мені здається, що це свято відбувається протягом всього року, тому що мам ми згадуємо щодня. Особливо хочу подякувати тим мамам, які перенесли велике горе – втратили своїх синів”, – прокоментував заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь.

“Дуже добре, що в Україні стало гарною традицією святкувати День матері. Хочеться, щоб материнські очі наповнювались слізьми тільки від радості й щастя. Хочеться подякувати за колискову, за першу вишиванку, за першу науку, за слово “люблю”, яке ми почули вперше від мам. Незважаючи ні на що, ви чекаєте нас з далекої дороги”, – привітав матерів заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко.

Для присутніх жінок свої творчі виступи дарували хореографічні колективи області.

Перейти до вмісту