Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві пройшов ювілейний конкурс-фестиваль “Полтавська битва” (ФОТО)

Протягом 11 та 12 травня у Полтаві проходив Відкритий фестиваль-конкурс виконавського мистецтва гри на духових та ударних інструментах «Полтавська битва». Участь в ньому взяли учні та викладачі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) з усіх куточків України.

Цьогорічний фестиваль «Полтавська битва» проходив уже вдесяте, повідомляє Полтавська міська рада. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Людмила Бойченко зауважила, що з року в рік цей конкурс набирає все більших обертів і охочих взяти в ньому участь – збільшується:

“Цьогорічний конкурс – ювілейний. Цього разу ми зустріли в Полтаві більш ніж 550 учасників з усіх куточнів нашої країни. Нині цей фестиваль є дуже престижним серед юних музикантів і, що є важливим, для усіх учасників він є безкоштовним”

Традиційно, фестиваль проходить на базі дитячої музичної школм № 1 імені Платона Майбороди. Директор закладу Євген Дудник розповів: серед учасників – неймовірно талановиті діти, які не просто захоплюються тим, що роблять, а дійсно живуть музикою:

“Цьогоріч конкурс особливий, бо приїхала максимальна кількість учасників за усі роки його проведення. Це дійсно масштабне дійство, яке об’єднує сотні молодих музикантів. Вони приїхали, показали своє мистецтво, викладачі поділилися досвідом, як проходить навчання в інших областях країни. Це не просто конкурс, це – платформа для розвитку”

В урочистій атмосфері на Театральній площі міста переможцям конкурсу-фестивалю у кожній з номінацій та категорій вручили почесні грамоти та подарунки. А полтавці мали нагоду насолодитися чудовою музикою від організаторів та лауреатів фестивалю.

Під час проведення фестивалю-конкурсу, окрім самих конкурсних прослуховувань, проводяться майстер-класи, відкриті уроки.

Перейти до вмісту