Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Чутівському районному терцентрі соцобслуговування з’явилась нова послуга – галотерапія

27 травня у відділенні оздоровчих послуг та фізичного відновлення Чутівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проведено презентацію нової послуги з галотерапії. Облаштування соляної кімнати стало можливим завдяки виділенню додаткових коштів з районного бюджету в сумі 144 тис. грн.

Галотерапія — це один із методів фізіотерапії. У його основу покладено застосування штучно створеного мікроклімату, близького за параметрами до умов підземних соляних печер. Керований мікроклімат відтворюється за допомогою медичного обладнання, яке насичує повітря частинками сольового аерозолю.

Під час перебування в галокамері мікрочастинки солі чинять імуномодулюючу, бронходренажну, протизапальну дії. Сіль також має виражений позитивний вплив і на шкіру, повідомляють у Департаменті соцзахисту Полтавської ОДА.

Директор територіального центру Л.Калюжна та завідувач відділення А.Гладкий також презентували нові апарати для пресотерапії «E+Air- Press DS», масажу ніг «Nuga Best NM 55P» та фізіотерапії «Дарсонваль Корона С», субвенцію на які виділила Чутівська селищна рада в сумі 62,5 тис. грн.

Перейти до вмісту