Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У червні на Полтавщині запрацюють перші сучасні амбулаторії

З кінця минулого року на Полтавщині зводять 27 нових сільських амбулаторій. Будують медичні об’єкти в межах програми «Доступна медицина». Перші будівлі планують здати в експлуатацію в червні.

Процес облаштування сучасних сільських амбулаторій контролює Департамент будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА. В області зведуть 27 нових установ, для яких закуплять сучасне медичне обладнання, повідомили в Полтавській ОДА.

– Наша основна мета – наблизити медичні послуги до людей. Особливо якщо населений пункт знаходиться у віддаленій місцевості. Нові об’єкти будуть комфортними, обслуговування – якісним. Час вимагає від нас нового підходу, і ми поступово його впроваджуємо, – розповів т.в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Перші амбулаторії, які планують відкрити, це Новооржицька (Оржицький район), Кривушанська та Дмитрівська (Кременчуцький район). Нині об’єкти на завершальному етапі – там проводять внутрішні роботи. Їх планують здати в експлуатацію в червні.

– Ми систематично інспектуємо амбулаторії, контролюємо підрядників, хід робіт та їх якість. Будівництво йде за графіком і я впевнений, що вже найближчим часом область отримає нові сучасні медзаклади на селі, – розповів директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Тимофій Голбан.

У Гадяцькому районі зводять три об’єкти, зокрема, у Великих Будищах, Петрівці-Роменській, Лютеньці. Нині там займаються влаштуванням внутрішніх перегородок. Такі ж роботи виконують і у Вирішальному (Лохвицький район), Михайлівці (Машівський район) та Михайликах (Шишацький район).

В інших амбулаторіях обладнують покрівлю, підлогу, роблять фундамент чи встановлюють внутрішню сантехніку. Це об’єкти у таких населених пунктах:

Березова Рудка і Велика Круча Пирятинського району;
Засулля Лубенського району;
Балясне Диканського району;
Покровське і Шевченкове Решетилівського району;
Оболонь Семенівського району;
Пироги Глобинського району;
Світлогірське і Шенгури Кобеляцького району;
Мала Перещепина Новосанжарського району;
Розсошенці і Божківське Полтавського району;
Петрівка та Скороходове Чутівського району.

Вже почалися роботи і в інших населених пунктах: Почаївці (Гребінківський район), Галущиній Греблі (Новосанжарський район) і Веселому Подолі (Семенівський район).

– Для мене дуже важливо, що є спільне бачення процесів, які відбуваються. Влада на місцях сприяє нашій роботі: від неї залежить виділення земельних ділянок та співфінансування. Розробили проектну документацію, підрядник якісно виконує свою роботу. Переконаний, все разом дасть гарний результат, – підсумував Тимофій Голбан.

Перейти до вмісту