Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цьогоріч прийом проектів на Бюджет участі у Полтаві розпочнеться 1 липня

У залі засідань Полтавської міської ради обговорили внесені зміни до Положення про партиципаторне бюджетування у м.Полтава на 2016-2020 роки. Завдяки нововведенням громада має ще більше можливостей для реалізації своїх ідей, спрямованих на розвиток міста.

Сьогодні, 23 травня, голова робочої групи з питань партиципаторного бюджетування, депутат Полтавської міської ради Олександр Глазов провів засідання робочої групи, повідомляє прес-служба міської ради.

На порядку денному члени робочої групи розглянули внесені зміни до Положення про партиципаторне бюджетування у м.Полтава на 2016-2020 роки.

Так, відповідно до змін, орієнтовний обсяг коштів на виконання міської цільової програми «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) м.Полтава на 2016-2020 роки» на 2017 рік складає 1,5 млн.грн., на 2018 рік – 5 млн.грн., на 2019 рік – 11 млн.350 тис.грн., на 2020 – 11 млн.300 тис.грн. Мікропроект фінансуватиметься до 100 тис. грн., а великий – до 1,5 млн. грн. Збільшення фінансування – збільшення ініціатив, – пояснив Олександр Глазов:

“Бюджет участі в нашому місті – це реальна можливість нашої громади впливати та вирішувати. Скільки цікавих ідей мають полтавці і всі вони різні. Бюджет участі працює не перший рік. З кожним роком він стає все популярнішим і популярнішим. Полтавці подають ще більше цікавих ініціатив і так само ще більше полтавців віддають за улюблений проект свій голос. Бюджет участі доводить, що Полтава – це місто активних та небайдужих людей, які люблять своє місто і хочуть зробити його ще кращим”

Стати автором проекту тепер можна з 14 років. Отримати всю необхідну інформацію з приводу етапів проведення бюджету участі можна буде, звернувшись до інформаційних центрів. У бібліотеках будуть створені тематичні хаби для проведення зустрічей, круглих столів, конференцій, воркшопів.

На засіданні робочої групи головні розпорядники коштів коротко прозвітували про стан реалізації проектів-переможців, зазначивши, що немає жодних перешкод для успішного їх запровадження в життя.

З’явилась ще одна іновація: цьогоріч можна буде проголосувати за улюблений проект через термінал самообслуговування «ПриватБанку». Електронна система (громадський бюджет) підписала погодження з цією банківською установою: всі, хто користуються електронною системою громадський бюджет, має доступ до голосування за проекти бюджету участі через термінали ПриватБанку, всього лише в один клік.

Бюджет участі допомагає реалізовувати, здавалося б, нездійсненні мрії. В цьому переконався автор проекту «Скейт-парк» Євгеній Марченко, який торік підтримали близько 1700 полтавців і цьогоріч має намір успішно запровадити в життя:

“Власне, чому я подав цей проект, тому що сам катаюсь на велосипеді уже більше 10 років. Це перша причина. Друга причина – беймікс-фрістайл стає олімпійським видом спорту, власне у нас в Полтаві і ніде в Україні немає відповідних площадок для того, щоб займатись цим видом спорту. Тому придумав подати такий проект. Окрім того, дуже багато дітей цікавляться різноманітними екстремальними видами спорту – самокатами, роликами, скейтами”

Усім, хто має бажання реалізувати свою ініціативу члени робочої групи повідомили, що прийом проектів розпочнеться з 1 липня й триватиме до 2 серпня цього року.

Перейти до вмісту